Proiecte de parteneriat eTwinning

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Proiecte de parteneriat eTwinning

Fara ura, cu toleranta,

#stopbullying, #fără ură, #cu drag, ora de net

În cadrul concursului Fără ură, cu toleranță, o inițiativă marca Ora de Net lansată de Organizația Salvați Copii în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, elevii clasei a VI a C, coordonați de doamna dirigintă Mihai Mihaela au promovat concursul în școală prin organizarea unei activități. Elevii au înțeles ce este, cum se manifestă și cine sunt victimele fenomenului bullying.Finalul activității l-a constituit completarea unui chestionar în care și-au exprimat acordul sau dezacordul în ceea ce privește implicarea în anumite situații ipotetice(exemplu:unii copii merită să fie umiliți sau porecliți;cei care îi domină pe ceilalți copii merită respect; este nevoie de curaj să iei partea unui copil care a fost umilit sau exclus). Acțiunea publică a urmărit implicarea părinților clasei la activitate.De asemenea a fost invitat psihologul școlii.Prima parte a acțiunii a fost un joc de rol în care elevii au prezentat modul în care un elev devine victima jicnirilor celorlalți, nereușind să se integreze în colectivul clasei.În prealabil elevii au pregătit postere în care au ilustrat grafic diferite situații de bullying, care au avut loc în clasă.Acestea au fost prezentate și combătute cu mesaje care susțin toleranța, înțelegerea, compasiunea și prietenia. Partea a doua a activității a fost reprezentată de intervenția părinților, care au fost invitați să-și amintească o situație conflictuală din perioada copilăriei și cum au trecut peste acest moment.Părinții au venit cu exemple care au ajutat elevii să înțeleagă că atunci când te confrunți cu o situație conflictuală, indiferent de natura ei, poți să o depășești mai ușor dacă ceri ajutorul.Psihologul școlar a intervenit cu câteva exemple din copilăria sa, evidențiind faptul că acest fenomen a existat dintotdeauna, doar că acum poate fi mai ușor combătut, pentru că suntem liberi să luăm atitudine, să ne exprimăm și să ne cerem drepturile.  

Olimpiadele Kaufland

Despre program :

OlimpiadeleK este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Programul nostru îți dă șansa să transformi școala în care te dezvolți într-un mediu fertil și propice studiului. 

Pentru a deveni OlimpiK, înscrie-ţi şcoala, fii activ și strânge cât mai multe puncte. Cu cât ai mai multe activități realizate, cu atât îți cresc șansele de câștig. 

După muncă, și răsplată! Școala ta va primi o sponsorizare, pe care o va putea folosi cum e nevoie. Câștigătoare vor fi şcolile ai căror dascăli și elevi formează adevărate echipe și desfășoară împreună cât mai multe activități. 

Competiția este deschisă tuturor instituţiilor de învăţământ public din România: grădinițe, școli primare și gimnaziale, licee. Mizăm pe implicarea tuturor copiilor și dascălilor!

Dacă iţi plac proiectele realizate de Şcoala Gimnazială "Stefan cel Mare", arată-ţi susţinerea şi votează. CLICK AICI PENTRU A VOTA

 

 


Catalog virtual

Conceptul de "catalog şcolar online" este unul relativ nou. Acest tip de aplicaţie web a fost implementată pentru a veni în sprijinul părinţilor, deseori mult prea ocupaţi cu serviciul pentru a se implica în îmbunătăţirea situaţiei şcolare a copiilor. www.catalog-edu.ro

Avantaje

  • Accesul rapid şi facil la situaţia şcolară: note, absenţe, medii, foaie matricolă.
  • Vizualizarea informaţiilor legate de activitatea elevului: orar, materii studiate, profesori.
  • Posibilitatea de a contacta profesorii într-un mod direct, fără nevoia deplasării.
  • Posibilitatea de a fi contactat direct de către profesorii elevului.
  • Primirea de mesaje cu noutăţi, sondaje, evenimente, concursuri din partea conducerii şcolii.

 

Vizitati forumul nostru: forum scoala Stefan cel Mare